Kom din indre kritiker til livs

SKAB ET BEDRE SELVVÆRD OG UNDGÅ AT STRESSE DIN KROP- MED DENNE SIMPLE ØVELSE

Ofte møder jeg kvinder, som går rundt med en indre streng kritiker- en sådan kritiker er opstået af noget.. – du kender sikkert rillen.. Aii mine ben er for tykke, eller hvorfor sagde jeg også lige det, hvad tænker han nu om mig… hvor er jeg dum altså!

Grundlæggende er vi som individer født til at elske os selv, men mange lærer helt tidligt, at de ikke er nok. Selvværdet lider et knæk og der skal præsteres og leveres før end, at vi har retten til vores egen eksistens. Dit indre tankemylder hvor du taler dårligt om dig selv er toxsisk for din krop og skaber en følelsesmæssig stresstilstand i din krop. Når du taler dig selv ned med dit indre tankemylder skaber du endnu mere kortisol (stresshormon) i kroppen som på ingen måde hjælper dig eller din krop- tværtimod så ældes du hurtigere jo mere kortisol du ophober i kroppen.

Alle disse toxiske tanker om dig skaber dit selvværd og samtidig en følelsesmæssig stresstilstand i din krop. Disse tanker kan blive trigget af mange ting- en kommentar uskyldig som skyldig, billeder, sammenligninger mellem andre, problemer i parholdet, sociale medier osv. Men der er råd for dette- hvis du fornemmer, at det er noget som fylder meget for dig i din hverdag så læs godt med lige her..

 

ET TOXSISK, STRESSET SOUNDTRACK- KAN SKABE ET DÅRLIGT SELVVÆRD

Nu bliver det lige lidt videnskabeligt- men hæng på, det er nemlig super spændende. Lad os starte med barndommen i dine tidlige år. Vi er nemlig indrettet så smart, at for at overleve er vores hjerne indstillet til mest, at være i en tilstand af thetabølger (hjernebølger). Det er faktisk lidt en meditativ tilstand- den man stiler mod når man mediterer. Disse hjernebølger virker som en svamp på alt hvad du hører og ser. Således, at du lærer alt det vigtige du skal vide, for at klare dig her i verden. Du vil tage det meste ind information ind sådan lidt ukritisk. Alt hvad du erfarer, ser, konkluderer og hører danner det, jeg kalder for dit indre soundtrack. Dette soundtrack kører i baggrunden som et dårligt kassette bånd der er kører på repeat op gennem resten af livet. Hvis dette indeholder mindre flatterende ting som du har fået at vide om dig selv, skabes dit konstante dårlige selvværd herfra. Du lægger ikke rigtig mærke til det, fordi det har altid været der så længe du kan huske. Du tænker fx heller ikke over hvilken musik der afspilles i baggrunden når du er ude og handle- det er kun hvis vi begynder, at blive bevidste om det.. Såfremt alt den information der ligger i dit soundtrack var spækket med fantastiske minder og erfaringer- ja så var der jo ingen problemer, men sådan er det bare ikke altid. Ofte er der nogle små situationer eller kommetarer som virker uskyldige i situationen, men inden i dig skaber de massiv ravage i dit selvbillede og stresser dig unødigt.

 

IDENTIFICER OG DELETE GAMLE NEGATIVE SPOR SOM STRESSER DIN KROP OG ØDELÆGGER DIT SELVVÆRD

I dit soundtrack vil du være istand til at finde årsagen til hvorfor du piller dig selv ned konstant- det er noget af det jeg hjælper mange kvinder med, at finde ud af gennem kropsterapi og samtale, da noget kan være svært at finde frem til og ligger ganske godt gemt i vores ubevidste lag. Men start nu med at skrive ned, alle de sætninger du siger til dig selv- formuler dem på skrift. Ofte ser jeg, at mange kvinder bliver så overasket over hvor tarveligt de taler til sig selv, og at de faktisk ikke var bevidste om, at det var så slemt. Jeg beder dem ofte forestille sig, at de siger dette til et barn og så vendes billedet helt, og der opstår en anden form for selvomsorg de ikke lige så komme. Tag nu alle dine kommentarer og omskriv dem til en positiv formulering i stedet. Kunsten er nu, at tage dine postive formuleringer og erstat dem med alle de negative. Du kan skrive dem på dit spejl, eller sæt post it´s op. Læs dine formuleringer op og sig dem til dig selv i spejlet hver eneste morgen.

Dit arbejde SKAL komme indefra- der er ingen andre som kan overrule dit eget indre selvværd som ligger i dit soundtrack. Derfor kan du ikke tage det ind ligemeget hvor meget kæresten fortæller dig hvor skøn du er, eller hvis dine veninder komplimenterer dig. Det er DIG som skal fortælle dig selv præcis hvor unik du er.

 

ERSTAT DE NEGATIVE SPOR MED HØJT VIBRERENDE SPOR SOM TILTRÆKKER EN STRESSFRI  KROP OG TILVÆRELSE

Reelt set – gør du det, at du erstatter nogle negative spor i dit soundtrack med nogle nye positive. Pointen er at din hjerne tænker ca. 60.000 tanker dagligt – så hvis du sletter nogle af dem- ja så skal de altså erstattes af noget andet, og hvorfor ikke nogle mere positive tanker? De skaber en sundere og gladere tilstand i din krop i løbet af nul komma fem. Bonus ved dette er at du hæver din vibration.. mere om det i et andet indlæg, men vid dog dette, at det du selv skaber i dit indre, er det du tiltrækker i dit ydre verden. Elsk dig glad i dag, og opdag hvordan du rent faktisk transformerer dig selv til en omvandrende stressfri selvkærlighedsbombe – og nej janteloven kan du godt pakke helt væk, den har aldrig gjort noget godt for nogen. Du er og bliver fantastisk- men tag ikke mine ord for gode varer, fortæl dig selv dette hver dag i 30 dage udfra dine egne formuleringer og du vil se magi opstå. Valget er dit!

Jeg brænder så meget for at skabe bevidsthed om alle de løgne vi går og fortæller os selv dagligt- Jeg vil elske at høre fra dig på det vigtige emne, så send gerne en kommentar eller spørgsmål.

Kærligst

Neela Rosalina


Ønsker du også inspiration til at leve et liv fra hjertet- i frihed og i overensstemmelse med dig?