Skal vi være nøgne ?

Kulturnattens udskejelser

 

Forleden bevægede jeg og min efterhånden meget langvarige date os ud i kulturnatten i kbh. Vi havde ladet os inspirere af programmet på nettet, og faldt straks over tilbuddet om, at komme ind i 3 forskellige saunaer med tilhørende ritualer i foreningen BAD på Nørrebro. Selvforkælelse og muligheden for at komme lidt dybere ind i mig selv gennem et meditativt ritual er lige mig. Heldigvis er min date og jeg på bølgelængde, og han er med på alle mine foreslag omkring forskellige oplevelser- det er ligefra healingsaftner, meditation, og hjerneforedrag med hjerneforskeren Milena Penkowa. Jeg er nysgerrig af natur på mennesker, livet og hvordan vi opnår indre succes og lykke sådan helt inden i vores inderste hjerte kammer. Så for mig er det virkelig en bonus, at møde sådan en mand, fordi jeg ved faktisk ikke helt hvor mange mænd, som ville finde min sensitive sjæl og dybe verden tiltagende andet end de måske, ville synes jeg var lidt skør på den lidt søde måde og grine lidt overbærende ad mig. Men ham her er lige i min boldgade, en sensitiv gammel sjæl med et stærk maskulint udtryk. Jeps skal knibe mig lidt i armen for at forstå, at jeg kan dele hele min filosofiske og nysgerrige tilgang omkring livet med denne mand, og samtidig balancere så fint i det maskuline og feminine felt.

Badeanstalten og kulturchok

Vi lægger en plan, først lækker sauna, autentisk indisk mad på Nørrebro og dernæst flot lys og lyd show. Vi ankommer til BAD på Nørrebro, vi møder en fin indgang med fakler og efterladte sko. Vi kigger ind, og spørger om det er her, vi kan komme i sauna. Derinde i stuen sidder 3 meget skønne og glade mennesker, vi mærker straks energien og føler os meget velkommen. Vi får smidt skoene, og en ung mand fører os lige ind bag et tyndt klæde. Det er en fin gammel badeanstalt, med terrazzo på gulvet og hvide klinker på væggene. De har arrangeret levende lys frem langs hele den lange smalle gang.  Vi står i gangen, mens den uge mand fortæller lidt om det praktiske. Jeg prøver at orientere mig, og se efter omklædning og sauna. Men mens vi står der, og jeg mærker hvordan mine sokker langsomt optager vandet fra den skridsikre måtte på gulvet, bøjer jeg mig ned for at redde mine sokker. Jeg hører, hvordan min søde date straks begynder at spørge ind til historien omkring stedet, det er ikke gået forbi min næse, at manden godt kan lide historie, deraf hans små fortællinger omkring konger og diverse, som bliver lukket ud i små doser under mange af vores gåture- jeg smiler indvendigt, samtidigt med, at jeg ser hvordan der nede forenden af gangen afsluttes et sauna ritual, og en masse mennesker kommer imod mig og min date, som står fuldt påklædt, nu også med vinterjakker på. Jeg dvæler lidt på mængden af kvinder og mænd på vores alder, noget er lidt anderledes, flertallet har intet tøj på. Jeg tager mig selv i at blive en smule små forvirret, og afbryder samtalen mellem den unge mand, og min date. Jeg mærker hvordan mængden kommer hurtigt i mod os, og jeg spørger lidt febrilsk, som om jeg tror jeg kan nå at stoppe dem med mit spørgsmål. SKAL MAN VÆRE NØGEN? Manden smiler og siger, det er helt op til dig selv. Jeg mærker lettelsen og min date smiler og siger- "det fint for jeg har ingen badebukser med."

Ja tak- vi napper en nøgen sauna

Vi kan lige nå ritualet kl 19 så vi skynder os at klæde af- jeg overvejer en kort stund om jeg bare skal være frisk, jeg er som sådan ikke ubekvem ved min egen nøgenhed, men jeg vælger dog alligevel den sikre bikini. Min date og jeg mødes inde i saunaen - han har valgt at snøre sit håndklæde om livet trods alt. Som jeg sidder der i saunaen, og kigger rundt, føler jeg mig pludselig helt forkert. Flertallet er nøgne og jeg får følelsen af, at jeg både skjuler mig selv og tager afstand til de andre. Interessant!! Ritualet indledes- som er en kombination af sauna gus og en spirituel sang, selve ritualet er især godt, hvis der er noget man skal have gjort, ændret eller på anden måde noget som tærer på en - så er det nu, det skal slippes. Det bliver virkelig varmt, og jeg beslutter mig for at slippe helt og overlade min krop til varmen. Det samme har min date gjort som nu også sidder helt nøgen. Pludselig mærker jeg en tiltagende kvalme og mærker samtidig en lille klaustrofobisk følelse snige sig langsom ind på mig, samt en stille susen i ørenene. Jeg vælger at gå fattet og langsomt ud, inden jeg dramatisk besvimer, jeg har nemlig allerede set det for mit indre øje, og tænker det er godt at gå, inden jeg begynder at miste fatningen helt. Jeg trisser ud af den kvalmene hede, og de nøgne mennesker, og sætter mig i et iskoldt træ kar, jeg betragter lidt hvordan alle disse mennesker tuller rundt helt naturligt - jeg mærker hvor befriende det er, og koncentrerer mig om ikke at kigge fra brystet og ned på nogen- overhovedet.

Den powerfulde autencitet og sårbarhed

Man kan roligt sige, jeg fik et kulturelt indtryk af besøget i foreningen BAD. Jeg har efterfølgende reflekteret over hvorledes vi interagerer med hinanden. Det var som om, at alle barriere var nede derinde, jeg mærkede det i energien, tilgangen til hinanden, den indre og ydre frihed blev manifesteret. Det føles som en tyng byrde der forsvandt i dampen fra saunaen og de smilende mennesker. Mennesker som bar sig selv med stolthed og selvsikkerhed, sårbarhed og selvkærlighed. Nu blir jeg aldrig nogen nudist, men jeg kan ikke undlade at skrive om det - du kender nok det her med at stå helt frem, som den du er og føle dig nøgen og sårbar. At stå autentisk og sårbar i livet, og turde vise det til omverden er det smukkeste og mest befriende. Det kræver mod, men samtidig oplever jeg, at autenciteten og sårbarheden er det mest powerfulde jeg kender til. De fleste mennesker kender til den smerte det er, at skjule noget om sig selv, og lade som om, det er anstrengende, og vi krymper helt ned på celleplan ved ikke, at vise os, som dem vi er. I en verden hvor der konstant uploades billeder på diverse medier, for at fremstille det perfekte, mærkes nu endnu mere livløst, kedeligt. Som jeg gik der hånd i hånd med min date, ud i kulturnatten, følte jeg mig inspireret, og en indre frihed bredte sig som en dominoeffekt. Jeg registrerede en lettelse, og håb i at opdage hvor lidt der skal til, for at skabe en dybere kontakt mellem mennesker, uden en masse ord- bare vores egen væren.

Det er i min verden helt igennem smukt og unikt, at blive mindet om, at vi behøver intet andet, end os selv, for at skabe stilheden indeni, ved at dyrke din autencitet og sårbarhed- gaven er dyb kontakt, ro og power. Du vil aldrig finde den udenfor dig- i personer, tøj, mad og materialisme-du har alt hvad du behøver indeni dig.

Jeg håber, jeg kunne være med til at inspirere dig, til at vise din sårbarhed og leve mere i autencitet med dig. 

 PS. Det var ikke tilladt at tage billeder, hvilket virkeligt var synd fordi selve stedet var yderst stemningsfyldt og lækkert. 

Kærligst

Neela Rosalina


Følg mig på de sociale medier for inspiration til et liv fra hjertet- i autencitet og kærlighed til dig