Hvad tænker du på ?

BLIV OPMÆRKSOM PÅ HVAD DU EGENTLIG TÆNKER PÅ OG STOP DIN EGEN STRESSRESPONS I DAG.

Hvis du har læst min tekst omkring stresshåndtering vil du vide, at din stressrespons er den aktivering der opstår i dit nervesystem som udskiller stresshormoner som kortisol og adrenalin. Det er en overlevelses mekanisme som sætter dig i en kamp/flugt tilstand. Hvis du vil vide lidt mere i detaljer vil jeg opfordre dig til at læse lidt mere lige her.

En konstant aktivering af stressresponsen er som en ond cirkel af udskillelse af stresshormoner for at sikre din overlevelse. En effektiv måde at håndtere stress på er, at identificere din grundlæggende frygt. Ofte er det ikke helt bevidst hvad det er, måske tænker du ikke umiddelbart at der er noget som du frygter, men tro mig det er der, ellers ville du ikke være stresset eller for den sags skyld angst. I terapi vil du kunne få hjælp til dette, det er en af de områder jeg brænder for, nemlig at gøre dig bevidst om hvad der har skabt en frygt i dig, som gør at du har mistet tilliden til livet på dette punkt. Dette er en helt essentiel nøgle til at slukke for den onde cirkel af stress i din krop.

 

DINE TANKER SKABER DIN VIRKELIGHED LIGE NU

Ja vi kan ikke komme uden om det faktum at tankens kraft er så vild, at vi slet ikke er begyndt, at forstå det helt endnu. For at det ikke skal blive alt for diffust så lad mig bringe dette emne over i den kliniske boldgade. Du kender sikkert til udtrykket placebo effekten. Placebo er et velkendt fænomen indenfor klinisk forskning. Vi ved i dag at mennesker som tror, at de får en dosis helbredende medicin vil alene på bagrund af deres forventning og tro få det bedre. Da jeg arbejdede inde for klinisk forskning oplevede vi flere tilfælde af placebo effekten. En mand ringede engang ind til hospitalet, efter han havde fået at vide, at han ikke havde modtaget noget virksomt stof, men kun placebo. Han ønskede at bestille noget af denne her placebo “medicin” fordi han fik det så meget bedre af at tage det og han var ligeglad med det faktum at det per definition ikke at nogen medicinsk virkning på hans tilstand. Her taler vi altså om individets egne overbevisninger som skaber en positiv forventning, og dermed en bedring i kroppen. Når vi anderkender placebo er vi nødsaget til også at anerkende det omvendte velkendte fænomen nemlig nocebo. Det betyder, at har du en negativ forventning om noget – ja så skaber du en fysiologisk dårligere tilstand i din krop lige nu. Dvs. du gennem dine tanker kan skabe en fysiologisk tilstand i din krop, både af negativ som positiv karakter.

STRESS- ER EN NOCEBO TILSTAND

Ovenstående viden betyder, at dit sind kan skabe en negativ fysiologisk stressrespons i din krop. Dette kan betegnes som en nocebo tilstand. Den gode nyhed er, at ved at forstå dette kan du tage magten tilbage og se på hvilke tanker/overbevisninger og konklusioner der skaber din stresstiltand i dag og stoppe den kædereaktion, som nu er skabt og kører på repeat i dit sind.

 

BLIV BEVIDST OM DINE UNIKKE TANKER OG OVERBEVISINGER, SOM SKABER STRESS FOR DIG

At identificere disse negative frygt tanker kan være svært at gøre alene, da de ofte ligger ubevidst i vores sind. Du kan måske forstå med din hjerne sådan overordnet hvad det hele handler om, men ved du hvad det er hos lige præcis dig, som skaber den kamp/flugt tilstand som er skabt fra dine urinstinker? Denne tilstand er baseret på din unikke historie, erfaringer og konklusioner du ubevidst har skabt for at passe på dig selv? Prøv at skriv ned hvad der i løbet af en dag opstår af tanker hos dig. Giv dig selv denne ene opgave for at skabe fokus på dit sind og bliv mere bevidst på de tanker som trigger lige præcis din stressrespons.

At blive bevidst om dine overbevisninger og grundlæggende frygt er en vigtig nøgle for dig som lider af stress eller angst.

90 % AF DIN EGEN ADFÆRD OG INTERAKTION MED OMVERDEN SKABES HOVEDSAGELIGT FRA DIN UNDERBEVIDSTHED OG KUN 5 % AF DET DU ER BEVIDST OM SKABER DEN VIRKELIGHED DU KENDER I DAG.

Du tænker ca. 60.000 tanker i løbet af en dag, hvis de overvejende handler om gammel frygt og manglende tillid til livet er det vigtigt for dig, at lære at stoppe denne negative spiral og dermed stoppe for din stressrespons, som kører på repeat. Vi er designet til i vores tanker også at søge mod potentiel fare,  for at passe på os selv, og regne ud hvordan vi kommer igennem en potentiel situation eller fare, som ofte endnu ikke er en realitet. Såfremt du har haft negative oplevelser, traumer osv. gør det dig endnu mere sensitiv overfor for disse frygt tanker. Du skal lære at stille dig udenfor dine egne tanker og ikke identificerer dig med dem. DU ER IKKE DINE TANKER.

 

EFFEKTIV STRESSHÅNDTERING

Det er derfor enormt vigtig at du håndterer din stress gennem en omprogrammering af din hjerne. Så når du er blevet bevidst om de ubevidste tanker som skaber en indre stress respons skal du lære at stoppe dem og aktivere nogle nye og mere fredfyldte tanker, som skaber en aktivering i den del af nervesystemet, som udskiller serotonin (vores lykkehormon). På en måde kan man sige, at det er naturstridigt, da vi fra naturens side er skabt, til at sikre vores overlevelse gennem denne stressrespons. Derfor kan det også godt være noget af en opgave, at lave nye neurale spor i vores hjerne ( nye tankespor), men hjernen er plastisk dvs. at vi kan rent faktisk godt gå ind og ændre på den. Det betyder altså også at vi kan ændre på vores eget syn på os selv, vores historie og blandt andet vores selvværd.

Har du brug for hjælp til denne proces, så vil jeg elske at hjælpe dig på vej ud af din historie og skabe en ny. Jeg brænder for, at at dele min viden og mit hjerte med dig, som har brug for hjælp til at komme ud af en negativ spiral og leve et liv i overensstemmelse med dig. Der er ingen grund til at gå en lang og tung omvej, når alt du har brug for, ligger inden i dig. Jeg vil elske at høre fra dig, hvis du har spørgsmål.
Kærligst

Neela Rosalina