Er du blevet stresset og konekedelig ?

OPGRADER OG STYRK DIN FEMININITET OG SÆNK DIT STRESSNIVEAU

I weekenden var jeg ude til denne her fantastiske fødselsdag hos min veninde, og jeg kom til at tænke på dengang jeg var længst nede i den onde stress spiral. Der var nemlig en ting jeg funderede ret meget over, og det var hvordan jeg  tidligere var meget feminin, og gik som mange andre kvinder op i mit tøj, sko og andre kvindelige accessories osv. Men i mens jeg sad i stress til halsen så oplevede jeg hvordan jeg gik hen, og blev så ligeglad med det, som før var ekstremt vigtigt for mig. Nemlig at føle mig feminin og gøre noget ud af mig selv. Jeg gik næsten kun i tøj som var mørkt og blødt, det afspejlede både mit overskud og humør. Men det var ikke kun det, at jeg fandt det så uendeligt ligegyldigt, og dem som kender mig vil vide, at det er meget langt fra hvem jeg er, men også det at  jeg opdagede, at jeg rent faktisk gik og følte mig som et intetkøn, og det var derfor jeg heller ikke  havde noget behov  til at gøre noget ud af mig selv. Det var kommet langsomt snigende ligesom det massive stress kollaps.

 

LILLE SPEJL PÅ VÆGGEN DER..

Jeg gik og følte mig noget så leverpostejskedelig og lige der, da jeg stod i et af mine livskriser og kiggede mig selv i spejlet, tænkte jeg – at det havde jeg ikke lige set komme, det afspejler ikke jo længere mig. Jeg har ingen børn eller mand, det er kun mig selv jeg skal tænke på. Så jeg kan jo kun forestille mig hvordan det må være når kvinder ryger ind i det her hamsterhjul af dagligdags stress. Jeg kunne faktisk ikke begribe at det var mig. Mange års smerter og følelsesmæssig stress havde sat sine spor og spejlet løj ikke..

MASKULIN OG FEMININ UBALANCE SKABER STRESS

Så hvad pokker er det der sker? Jeg tror egentlig at mange kvinder oplever det der øjeblik hvor de kigger sig i spejlet og tænker – det der er sgu ikke mig det der.. Fakta er at vi mister os selv, vi mister kontakten til kroppen, til vores hjerte og vores feminine energi og det er katastrofalt for dagens kvinder. Vi lever i et samfund som takket være feminismen har skabt så mange muligheder for kvinder i dag, og det kan vi være hjertens glade for! Men jeg mener også, at der er skabt en ubalance i den maskuline og feminine energi, som gør at kvinder i dag er mere i kontrol og til en hvis grad kastrerer mænd både i parforhold og i samfundet. Det medfører så også at vi overtager flere roller som egentlig fra naturens side tilhører manden. Hele skævvridningen i samfundet i den maskuline og feminine energi mener jeg er med til at stresse os endnu mere. Se bare på skilsmisserne, kvinder som står alene tilbage med børn skal både agere som mor og far og vice versa. Mere om det i et andet indlæg.. Men det jeg  ønsker at sige her, er at i vi er forskellige i vores hormonsystem og derfor har vi også forskellige behov.

 

DIN FEMININE ENERGI OG UDSTRÅLING SKAL ÆRES HVER DAG- HVORFOR?

Som kvinde er du fra naturens side designet til at føde børn yde nærvær, omsorg, tryghed og læne dig op ad en stærk mand både fysisk som psykisk. Manden er skabt til at passe på familien og skaffe føden. Dit hormonsystem er indrettet til disse formål, og ikke til at agere som en mand hverken i parforholdet eller i samfundet. Måske er balancen i dit parforhold netop så skæv, at din mand er blevet til en vatnisse som du er træt af og overhovedet ikke kan læne dig op ad uden han knækker sammen som en anden tændstikmand.. Det at vi netop ikke giver plads og lader manden være mand, gør at vi selv bliver stressede og dermed skaber vi en massiv hormonel ubalance og så sker det katastrofale, at vi faktisk bliver til disse her intetkøn og konekedelig (ekstra vægt, rynket, og osteklokketilstand) som på ingen måde skaber spænding og liv i parforholdet, og nu lurer skilsmissen lige om hjørnet.

MIN SELVSTÆNDIGHED OG STOLTHED STRESSEDE MIN KROP OG SKABTE EN OVERLEVELSESTILSTAND

Jeg havde selv skabt et liv hvor der ikke var plads til en mand. Jeg havde styr på det hele, jeg havde karrieren, boligen, bilen og styr på økonomien. Min kontrol og overlevelse som single kvinde kunne ikke blive mere sterotyp. Nu var der mange faktorer som spillede ind på mit stress kollaps, men dette var faktisk en af de ting som gjorde mig allermest ked af det,  at miste min egen kvindelighed. Jeg gjorde en stor ære i at jeg klarede mig selv! Bum – en del forliste forhold gjorde, at jeg tænkte meget på hvordan jeg ikke kunne regne med en mand og derfor skabte jeg mit eget liv omkring det. Et liv i kontrol hvor en mand ikke fik mulighed for at være der på nogen måde for mig. Jeg var blevet hård, og det stressede min krop, at leve det liv med netop den overbevisning

Den periode af mit liv hvor alt i mit liv smuldrede- karriere bypige i stress kollaps

Den periode af mit liv hvor alt i mit liv smuldrede- karriere bypige i stress kollaps

 

DET FEMININE RUM- ANTI STRESS

Så da jeg stod og så mig selv i spejlet her i weekenden og var på vej ud til fødselsdag med cocktails og hele molevitten – ja så går jeg all ind på alt hvad der er feminint. De høje hælene, makeup og et lækkert feminint look. Det er mest for mig, jeg gør det fordi jeg ved, at dyrker jeg denne energi skaber jeg bevidst en forskel i  mit sind i mine hormoner og mit kropssprog og dermed også på min stress .

Alt dette er en feedback til min krop om at nære den feminine energi og huske mig selv på, at jeg er en kvinde i et moderne samfund – så jeg nærer derfor også mig selv gennem nærvær, omsorg og tryghed gennem forskellige ritualer. Jeg øver mig konstant i at være i alignment med mit hjerte og skabe et arbejdsrum og  liv som er i overensstemmelse med min feminine energi.

Fødselsdag med min skønne Claire- som selv satte fokus på feminin energi og hylde sig selv med lækker mad og godt selvskab.

Fødselsdag med min skønne Claire- som selv satte fokus på feminin energi og hylde sig selv med lækker mad og godt selvskab.

Som alting må vi starte med os selv. Den ændring vi ønsker i det ydre må vi skabe i det indre. Så hvis du kan genkende dig selv i noget af dette, så prøv at dyrk din egen feminitet- op på de høje hæle og farve på læberne- og giv dig selv nærvær, omsorg og tryghed. Start lige der, og forstå at formår du at skabe dette for dig selv, så er du rigtig godt på vej til en mere stressfri hverdag, og vid at netop dette vil du tiltrække fra omverden lige nu. Lige tiltrækker lige, og ønsker du at slippe stress og håndtere den på helt anden måde end med mere kontrol og maskulin energi- ja så må du starte med at skabe et feminint rum for dig til dig.

Jeg håber det gav inspiration og mod på at skubbe lidt til balancen i den maskuline og feminine energi – jeg vil elske at høre fra dig hvis du har noget på hjertet. Hvordan dyrker du din femininitet?
Kærligst

Neela Rosalina