Sådan opretholder du kontakten til din krop

Under min daglige gåtur i skoven kom jeg til at tænke på, hvordan jeg tidligere håndterede de svære følelser. I en ret tidlig alder blev bunden slået ud af mig, og jeg fjernede mig fra mig selv og min krop. Det var en måde at overleve på, som bare skete helt automatisk, fordi den fysiske og følelsemæssige smerte var for stor til jeg kunne rumme det. I dag er jeg blevet klogere på krop og sind, på hvordan vi kan arbejde med dem, skabe balance, men også hvordan vi kan skabe endnu mere glæde og nydelse i livet. Jeg kom til at tænke på, at en meget simpel ting som, hvordan vi håndterer vores følelser, kan være afgørende for, om vi holder kontakten til kroppen.

Tag ejerskab for dine følelser og stop med at feje dem væk

Egentlig bør der undervises i vigtighed af, at lære hvordan man "takler" sine følelser. Fordi det er så essentielt hvordan du dermed takler livet, og klarer dig på alle livets facetter. Samtidig er det også afgørende for et lykkeligt og sundt liv

Formår du konstant at lukke ned for ubehagelige følelser, ja så lukker du også ned for dele af dig. En følelse starter med en tanke om noget, som kan bringe en ubehagelig følelse op i kroppen. Her er det vigtigt ikke at dyrke tanken, men se på hvad der ligger bag ved denne tanke. Spørg dig selv hvad er du bange for? Når du finder ud af hvad du er bange for, og følelsen ikke har forladt kroppen, så identificer hvor den ubehagelige følelse sidder henne i kroppen. Måske sidder den i solar plexus eller i halsen etc. Dernæst lader du denne følelse udvide sig til hele kroppen, lad den fylde og optage din krop. Overgiv dig nu til følelsen, således at du slipper din modstand mod ubehaget. Nu udvides dine celler istedet for at trække sig sammen. Når cellerne trækkes sammen begrænser vi os selv i livet, så på denne måde lader du dig ikke begrænse, men istedet går du igennem følelsen, således at den kan slippe. 

Såfremt du ikke tillader følelsen at passere i din krop vil du i stedet have modstand. Det som du har modstand på, vil bestå.

WHAT YOU RESIST VIL PERSIST

Prøv at forestille dig, at følelser er ligesom vand der flyder igennem dig, og så længe du begynder at blokere for noget af vandet, så vil du skabe en ophobning og dermed blokerer du i kroppen. Følelser er egentlig bare energi i bevægelse, som gerne vil passere din krop. Men vi kan ofte have svært ved at forstå dette energi koncept. 

Følelser på engelsk hedder emotions = E -Motions- ENERGY- in- MOTION

At slippe de ubehagelige følelser, er så vigtig en evne, fordi de kan skabe sygdom, og begrænsninger for dig i dit liv og dermed afholde dig fra at gøre det som er vigtigt for dig. Desuden er det en mekanisme, som hurtigt kan fjerne os fra kontakten til kroppen, når vi blokerer det ubehagelige, og undgår at mærke og slippe. Vi kan hurtigt finde på afledningsmanøvre som tv, sociale medier eller mad. For nogle kan det blive så ubehageligt, at de konstant spiser på deres følelser. Der dulmes med mad, især sukker og forearbejdet mad, som gør, at vi virkelig får svært ved at mærke kroppen.

At være disconnected - en grundtilstand for nogle mennesker

Følelsesmæssige eller fysiske traumer kan være med til at slå bunden helt ud af os, og dermed mister vi kontakten til os selv og kroppen på et split sekund. Denne tilstand vil vare ved, og føre til et liv i det man kalder Fight and Flight respons.

Det betyder, at vedkommende lever i en konstant overlevelses tilstand. Et liv i overlevelsens tegn er et overaktiveret frygt center i hjernen. Her begynder vi at leve mere fra hjernen end fra kroppen og hjertet. Der skabes en voldsom ubalance.

Vi går i kontrol, spiser på følelser, eller går i fuldstændig askese og kontrol på maden. I den forbindelse opleves der vægtproblemer, væskeophobninger og måske smerter kroppen også. Vi bliver meget handlingsorienteret fra en maskulin energi, vi har svært ved at mærke kroppen og dens reelle behov, svært ved at slappe at og være modtagende. Følelserne er måske blevet lidt beige og vi føler os låst, pressede og stressede. Desuden opleves ofte at tilliden til livet og til sig selv er svag. 

Såfremt at der ikke søges hjælp til igen at genskabe forbindelsen ned til kroppen, vil tilstanden fortsætte og i de fleste tilfælde tage til med årene. Nogle mennesker tror, at det er sådan at være i live fordi tilstanden er blevet en grundtilstand, og de ikke kender til andet.

Genkender du ovenstående, og har brug for hjælp til at genskabe kontakten til kroppen og hjertet, så kontakt mig for en hjerte signatur session. Jeg spotter de steder i livet hvor du lukkede ned for dig selv, og guider dig blidt  gennem gammel blokeret energi/følelser, aktiverer din hjerte vibration igen og genskaber en ny og finere balance mellem hjernen og hjertet. Du vil aktivere din feminine energi, din autencitet og sårbarhed og lukke kærligheden, glæden og nydelsen ind igen, og fremfor alt leve fremfor at overleve livet.

Kærligst Neela

Spirituel Hjerte Mentor


Følg mig for inspiration og støtte til at leve et liv fra hjertet. Med mere glæde, nydelse og kærlighed.