Der findes ingen dårlige beslutninger

bevidsthed selvudvikling sjæsmission Feb 13, 2023

Jeg har på et tidspunkt, bildt mig selv ind, at jeg havde mistet evnen til at træffe gode beslutninger for mig selv.

I lang tid stoppede jeg med at træffe beslutninger, blot fordi jeg var bange for outcome. Jeg var bange for, at jeg igen skulle mærke en form for straf, over at have truffet endnu en dum beslutning. Jeg mistede tilliden til mig selv, og prøvede at regne ud, hvad de gode beslutninger var for mig.

 

Men sagen er den, at vores rejser er forskellige – vi er designet til at udleve forskellige oplevelser i dette liv. Vores sjæl har sat sejlene og vores menneske jeg kan komme til at tro, at vi har fejlet, fordi vi ikke så faren forude, eller fordi beslutningen vi traf, føltes fatal og smertefuld.

 

Men sandheden er, at ingen ved hvad der ville være sket, hvis du havde truffet en anden beslutning.

Ingen ved om den ville havde været smertefri og skånet dig, men vi kan lave historier i vores sind om det nok var den forkerte beslutning.

 

Husk på, at alle veje som fører smerte med sig – er ikke nødvedigvis forkerte, alle veje som ikke giver dig præcis det outcome, som du ønskede dig, er ikke nødvendigvis forkerte. Alle de veje som har ledt dig ind i et mørke – sjælens mørke nat der kan føles som en uendelige lang nat uden fornemmelse for, hvornår morgenlyset bryder frem med nyt liv og håb, var måske meningen for at du kan åbne for andre og dybere lag i dig.

 

Vi mennesker er kommet til at tro, at vi skal gå igennem livet uden smerte, undgå smerte og modstand. Dette skaber problemer, og dette er sagt med kærlighed – naivt.

At tro at du skal kunne glide igennem livet uden modstand. At tro at det er meningen, at du skal undgå mørket. Dette vil skabe et liv i undgåelse, dette vil skabe et liv som er glansløst- en gråzone, en tryghedszone som bygger på, at du flygter fra mørket – dit indre mørke og det faktum, at vi har brug for mørket såvel som lyset.

 

Tør du mærke smerten uden fordømmelse, tør du slippe din bedømmelse af dine valg, tør du trække vejret helt ned i maven og mærke det, som du brugte et helt liv på at undgå at mærke? Så tillykke nu begynder du at leve, nu begynder du at favne mørket og lyset, og kan trække visdom ind igennem den proces.

 

Dette er meningen, dette var gaven, dette var hvad din sjæl kaldte på, fordi lige her går du dybt, lige her mærker du saften og kraften i livet, lige her bliver du genoplivet, men det kræver du tør, det kræver du slipper ideen om, at der findes rigtige og forkerte beslutninger, at det var en fejl. Der findes kun nu, og ingen ved hvad der ville være sket i fortiden eller fremtiden, det er utopi at tro, at du kunne have regnet det ud. Alligevel er det præcis det, vi mennesker prøver på, at regne det ud.

 

Så tøv ikke med at træffe beslutninger, som kalder på dig, tøv ikke når hjertet kalder og kroppen vibrerer af bar exitement ved tanken. Din sjæl kender vejen, og din krop afslører vejen, men din hjerne vil sætte en stopper for det, udelukkende for at beskytte dig. Men du kan ikke beskyttes, du kan ikke undgå, at gå igennem mørke for at indfri lyset. Dette er en naturlov og du kan ikke by-passe naturen i dig. På den ene eller den anden måde, vil din sjæl trække i dig, hvis du har signet op til at leve et liv i dybderne og højderne.

 

Derfor bedøm aldrig dine beslutninger – du kan tro at en beslutning skal have et bestemt outcome, fordi du mærkede det føltes så rigtigt, men vid at alle beslutninger, som ikke ender som vi håbede på, ikke nødvendigvis var en dårlig beslutning, men en vej igennem en udvikling, som på sigt kan have en større gave til dig, end du nogensinde kunne forestille sig for dig selv.

Så tag en beslutning i dag, som du måske har udskudt, og læn dig ind i tilliden til, at der sker det som skal ske, og det hele vil ske for dig, aldrig imod dig, men du må og skal være åben for hvad oplevelsen bragte af læringer og indsigter til dig, ellers kan det være du må tage en tur mere for at se og mærke igen og igen hvor du ikke ser dig selv, hvor du afviser dig selv og det som livet vil med dig.

I kærlighed Neela