Stop med at være en pleaser

kærlighed parforhold selvudvikling Jan 23, 2023

STOP MED AT VÆRE EN PLEASER..

Et rigtig dumt og fuldstændig intetsigende råd- i min optik!

Hvis du får et råd fra en terapeut, om at du skal stoppe med at please så har vedkommende slet ik forstået essensen af pleasing, eller også er terapeuten slet ikke klar over, hvad det kan sætte igang hos dig.

Forleden så jeg en post, hvor en terapeut gav dette råd- stop med at please. Det var svaret på en forspørgsel omkring kærlighed, og bevares ja det er jo på et socialt medie - og de hurtige quick fixes flyder rundt på nettet, og dybden forsvinder i de hurtige likes.

Stop med at please! var rådet...

Ja tak, det er noteret, at det ikke er hensigtsmæssigt, og det er vedkommende som spurgte helt sikkert selv klar over. Det jo ik rocket science, så lad os lige give vedkommende lidt mere kredit end det!

Men hvorfor er det et dumt råd?

1. Sandsynligheden for at du som klient, som får dette råd vil føle dig forkert er ret stor.

2. Derudover kan der komme en dyb frustration i, hvorfor det er så svært at lade være med at please, og du ender højest sandsynlig med at gøre dig selv forkert- og slå dig selv oveni hovedet, fordi du måske forsætter, og har svært ved at lade være.

3. Der bliver ikke adresseret selve årsagen til pleasingen. At stoppe med at please er blot symptom behandling, og vil blot give dig nye problemer eller udfordringer på sigt fordi du ikke adresserer årsagen.

4. Årsagen til pleasing er oftest relateret til dyb emotionel traume, om at føle sig emotionelt forladt. Igennem pleasing kan du som barn have fundet en metode til at holde dig forbundet, og denne forbundethed den vil altid være bedre end ingen forbindelse. Ingen forbindelse er den visse død for dit urinstinkt. Så pleasing er blevet en måde, at overleve på, det er dit forsvar imod at føle dig forladt.

5. Derfor svarer rådet - stop med at lease, til at give et råd om, at den måde du har lært at navigere i livet på, skal du stoppe med nu selvom den bragte dig tryghed. Det svarer til jeg beder dig om at stoppe med, at se dig for når du går ud i trafikken. Dit system er wired til at please for at overleve, så dette er årsagen til, at det er så svært at stoppe med, især hvis du prøver at gøre den adfærd forkert og negativ. Fordi sandheden er, at den har hjulpet dig igennem livet, den har hjulpet dig med at navigere - du har lært at mærke andre mennesker dybt, for at finde ud af hvor de er henne, og hvad de har brug for. Bevirker den adfærd, at du forlader dig selv - ja! Er det godt ? nej det er det ikke, men dette var måden du kunne overleve på, i et miljø hvor du ikke var trygt forbundet, som du havde brug for, for at overleve.

6. At heale den adfærd kræver ikke udskamning og forkerthed omkring adfærden - nej det kræver du forstår hvorfor du har skabt denne adfærd, og begynder at integrere omsorg for, at du havde brug for at navigere sådan, for at føle dig tryg som barn. Dette vil skabe en mere naturlig og kærlig ophealing hvor du samtidig får skabt en større bevidsthed, og evne til at tappe kærligt ind i dine egne behov, og derfra modigt begynde at vælge dig selv og mærke dig selv. Dette er en proces hvor du mærker årsagen til pleasingen inde i din krop, og begynder at overgive dig til den smerte- fordi den smerte vil holde en dødsangst. Når smerten ikke længere er noget du frygter, bliver det nemmere og nemmere at stå i dig, selv og mærke dig selv og navigere fra egene behov, og samtidig bruge dine empatiske evner og gaver fra den adfærd på en mere konstruktiv måde.

 

Så essensen af mit lille brøl her er, at når du ser råd som disse på nettet også selvom de kommer fra terapeuter så mærk efter;

Giver det mig en følelse indeni, af at blive set?

Giver det mig en følelse af, at der ikke er noget galt med mig?

Føler jeg mig løftet, lettet og mindre fordømmende omkring mig selv?

Får jeg en større og mere kærlig forståelse af mig selv ?

Så er det svar du kan bruge til noget, fordi de her emner kræver langt mere nuancering og kærlighed.

Det andet det er bare et quick fix svar, som tilfredsstiller følgere der hungrer efter en køreplan til at fixe den smerte de står i. Jeg elsker og hader de sociale medier- vi kan nå langt med vores budskaber, og ramme mange mennesker. Men det kan også misbruges. De hurtige svar kan potentielt set gøre mere skade end gavn for dem som følger og lytter. Det at købe ind i de her quick fixes det kommer fra krybsdyrs hjernen, men du ønsker at komme ud over den aktivering i krybdyrshjernen, da det blot er, at skabe fra samme problem/smerte, og det vil aldrig forløse din egentlige smerte.

Ønsker du hjælp til at forløse årsagen som er dit kærlighedssåret, så connect med mig for gratis afklarende samtale.

I Kærlighed Neela