Hvad er en spirituel psykoterapeut?

I dette indlæg vil jeg dele med dig mit personlige udgangspunkt og tilgang i min praksis, som spirituel psykoterapeut og mentor. På denne måde kan du blive indviet i hvad dette omfatter, såfremt du indgår i 1:1 forløb med mig, og hvilken betydning det har for dig som klient. Som udgangspunkt kan jeg kun tale på egne vegne, og ikke på vegne af faget, samt andre kollegaer der bærer titlen psykoterapeut eller der arbejder som spirituel mentor.

 

Ingen sammenligning med konventionel terapi

Undervejs i min uddannelse som psykoterapeut opdagede jeg ret hurtigt, at jeg ikke fungerede som en konventionel terapeut. Allerede da jeg begyndte at have prøveklienter, mærkede jeg en kraftig fornemmelse af at få mine klienter ned og ligge - og herfra begyndte min intuition at tage over, og jeg lod mig guide i mine sessioner, som jeg senere døbte hjerte signatur sessionen, da dette arbejde ikke kunne sammenlignes med alm. konventionel samtale terapi, der var nærmere tale om hjerte terapi. Navnet har senere vist sig at give mening på så mange planer end ventet - egentlig startede det allerede på studiet hvor jeg opdagede, at jeg ikke passede ind i de teoretiske tanker og tilgange. Under en gennemgang hvor vi hver især skulle forklare hvilken teoretisk metode vi havde anvendt på vores klienter, blev det tydeligt for mig, at jeg slet ikke passede ind i denne form og følte umiddelbart, at jeg havde slået fejl og “gjort” det helt forkert. Under sessionen glemte jeg alt om teori og gik ind i et felt hvor jeg naturligt agerede fra, i dyb connection med min prøve klient. Da turen kom til mig, og jeg blev spurgt om den teoretiske metode jeg anvendte, så fløj det ud af mig- “jeg brugte mit hjerte.” Allerførst følte jeg en dyb forkerthed, fordi jeg straks mærkede energien ændre sig i rummet, og fornemmede de overbærende smil og himmelvendte blikkke. Men jeg mærkede hvor sandt det var, og hvor rigtig dette var for mig, og måden jeg stiller mig til service for andre sjæle. I dag tænker jeg tilbage på den tid med dyb taknemmelighed over min troskab til mig selv- men dette var dog ikke helt uden indre og ydre konflikter.

Hvad er Hjerte Terapi

Der er mange ting som jeg ikke er enig i med den konventionelle tilgang, og finder den både distancerede, langsommelig og alt for klinisk. Igen kan jeg ikke tale for alle terapeuter derude, men blot for mig selv. Der findes så mange fantastiske terapeuter derude, som gør det de gør bedst - hjælper andre sjæle på deres rejse, og de gør en massiv forskel.

I min optik kan ingen mennesker læse sig til at være den “professionelle hjælp” som de fleste søger, når de leder efter støtte i det terapeutiske miljø. Det er blot et fundament og en værktøjskasse, fordi du kan tage alle de vildeste teorier og tilgange, men de er ikke 5 potter pis værd, såfremt at mennesket bag ikke holder evnen til at møde et andet menneske hjerte til hjerte- som ligeværdige, i kærlighed og i omsorg. Dette er evnen til at mærke ind og connecte i det elektromagnetiske felt, som vi alle holder og pulserer fra. Bliver du ikke mødt energetisk i dette felt, så kan du sidde overfor en terapeut som siger alle de “rigtige” ting, men formår vedkommende ikke at connecte med dig i dit felt, så vil du formentlig som klient føle dig forladt i energien. Det er en følelse du mærker, og måske ikke noget som du vil tænke over med dit bevidste sind. Det hele handler om at mærke energi, og forstå udvekslingen der foregår, samt den forløsning der gives plads til det i det felt. Man kunne derfor kalde denne tilgang hjerte terapi, dette er ikke noget du kan læse dig til og derfor mener jeg at titler og certifikater i sidste ende ikke fortæller dig noget som helst om selve energien bag, det er noget du selv må mærke efter på.

Men det er altid energien bag, som er afgørende for dit eget resultat, både den du kommer med, og den som du beder om hjælp, støtte og guidance fra. Med hvilken intention stiller terapeuten sig til rådighed? Det er op til dig at mærke efter på, forlad dig ikke blot på et certifikat eller fornemt bevis eller en anbefaling. Et hjælperfag tiltrækker mange mennesker, som finder det nærende og meningsfuldt at hjælpe og guide andre, men det tiltrækker altså også mennesker, som gerne vil hævde sig selv i processen, og næres af den skævvridning mellem klient og terapeut. Alle hjælper fag er ikke magisk renset for sådanne karakterer, og det er vigtigt at huske i din proces i at vælge en terapeut, guide eller mentor. Det er ikke noget der tales så højt om, men stol på, at den som du vælger som støtte i din proces, altid er den rigtige for dig, men vær obs på hvordan det føles undervejs. Spørg altid dig selv om du kan mærke om vedkommende kommer fra hjertet eller ej, det ved du altid om de gør, såfremt at du tillader dig selv at mærke efter. Dette vil altid være en god indikator - om du er på rette vej, og om du har valgt en facilitator, som operer i samme frekvens som dig- fordi er du har du fundet vej til mig, og mærker hvorledes min energi ræsonner med dig, så er du en af dem, som virkelig holder denne fine højfrekvente ubetingede kærlighedsfrekvens- et veludviklet hjertecenter, og du må og skal forvente, at blive mødt lige der på samme frekvens.

 

Hvad er en spirituel psykoterapeut -og hvordan vælger jeg?

I sagens natur er det blot et udtryk for, at hos mig modtager du ikke konventionel psykoterapi. Jeg arbejder med energi og de energetiske love bag, samt min egne evner til at bringe dig dybt ind i din underbevidsthed og forløse energetiske bindinger, som du holder i dit felt der afholder dig fra at hæve din frekvens og leve fra dit evolutionære/sjæls potentiale. Dette sammenholder jeg med mit fundament som psykoterapeut fordi min sandhed er, at der findes ingen kasser, og dig og din rejse her igennem dette liv er helt unik for dig. Tidligere kaldte jeg mig selv for spirituel hjerte mentor, hvilket også klingede fint og gav mening, fordi jeg er bare mig. Jeg er Neela som står med et bankende hjerte, en visdom, en værktøjskasse, nogle gaver/evner, men når alt kommer til alt så er min intention og passion blot at hjælpe med at bringe mennesker hjem til deres sandhed og deres sande natur. Jeg ser og mærker hvor vilde skabninger vi er, og hvor meget potentiale vi holder i kroppen til at gennemgå en transformation, en evolution som alt for længe har været undertrykket igennem doktriner og korrekthed- et gammelt paradigme som i min optik var for klinisk og distancerende. Jeg kunne også kalde mig selv for sjæls mentor eller noget helt tredje! Det er ligegyldigt, det som tæller er, at du mærker efter om du føler et træk, et træk i dit indre til det arbejde, også selv om du ikke helt forstår det, det er ikke alt du skal forstå med dit hoved først, men i stedet noget du skal mærke i din krop.

En anden vigtig ting at have i tankerne er, at vi kan kun hjælpe hinanden og møde hinanden i den dybde, som vi selv har mødt os selv i. Dette betyder altså at den terapeut/guide/facilitator du vælger kan du med fordel vælge ud, såfremt de selv har oplevet samme problematik/smerte som du kommer med. Der er nemlig en enorm healing i blot at blive mødt lige der i energien og mærke at vedkommende er med dig og forstår dig- dit nervesystem vil automatisk kunne opfange dette og begynde at slippe, og få mere ro på, fordi lige her er der et større potentiale for at blive følelsesmæssigt mødt end en, som kun sidder med sine teoretiske værktøjer. Selve mødet kan ofte være mere healende end noget andet- det er ret simpelt og ligetil, men ofte kan det blive for klinisk hvis terapeuten ikke kan trække på sit eget system og energi.

 

Den perfekte synergi- mødet mellem 2 verdener

I mit arbejde med min psykospirituelle tilgang - arbejder jeg i en kombination at videnskaben, psykologien, og energien- det er altså en sammensmeltning hvor jeg danner bro mellem de to verdener - den videnskabelige og den spirituelle. Jeg arbejder med de universelle love om energi, og bringer dem ind i det psykoterapeutiske felt, fordi jeg mener det er her i selve mødet der opstår en synergi, som er afgørende for sand transformation og healing.

 

Hvad kan du forvente ?

Et udgangspunkt for al udvikling handler om tryghed og tillid- er det ikke tilstede vil der ingen udvikling ske, og så er det ofte bare snak. Det er derfor afgørende, at fundamentet er tilstede for at du kan udfolde dig. Jeg skaber rummet sammen med dig, således at vi kan gå på en kærlig rejse ned i din krop og ind i dit indre.

Du kan forvente, at vi arbejder energetisk- dvs. at vi arbejder mest med din krop og de følelser som undertrykkes i kroppen i underbevidstheden, som styrer 95% af din adfærd i verden. I min verden virker det for tungt og langsommeligt, at arbejde med det, som du allerede ved med din bevidsthed, da det kun styrer 5% af din adfærd i verden. Vi går altså ned i det styreprogram i underbevidstheden, som er blevet skabt på baggrund af dine oplevelser i dette liv, og nogle gange også tidligere liv.

Du vil opleve en ekspansion i din krop på det energetiske plan - og dette kommer du ikke til at forstå med dit hoved, men i stedet mærke det i din krop når du lander der. Jo flere bindinger vi forløser jo mere plads vil det skabe i din krop. Det betyder, at du ikke behøver at bo oppe i dit hoved hele tiden- hvilket er symptomet på, at du har disconnected dig fra kroppen, og holder disse bindinger og blokeringer, som skaber en låsthed, som massiv stagneret energi i kroppen.

Mit udgangspunkt er at være facilitator på alt det, som du gennem tiden har undertrykket. Som fødselshjælper på de følelser du måtte pakke væk. Jeg hjælper dig med at transmutere den låste energi i kroppen- og derigennem hæve din frekvens og bevidsthed gennem din fysiske krop, således at ægte transformation og healing opstår.

Mit fokus er at reconnecte dig med din sjæl og essens- din sandhed. Dette er en self-empowering proces, således at du trækker din egen power hjem, og bliver din egen kærlige mor, terapeut, guide og healer- den som du har ventet på.

Eftersom min tilgang er psykospirituel - arbejder jeg dermed også intuitivt, og i min praksis er der altså ingen som passer ind i nogle kasser, alle er unikke og har deres personlige sjælsrejse. Det handler derfor også om at se kærligt på dit eget ansvar for dine mønstre, som livet spejler tilbage til dig.


Jeg skal ikke hjælpe alle- og alle skal ikke hjælpe dig

Mit virke er ikke for alle. Det er langt fra alle som vil føle sig tiltrukket af mig og min tilgang, og det er præcis som det skal være. Ofte oplever jeg at mine klienter deler deres oplevelser med venner og veninder og dermed tilskynder dem at få en session hos mig, men jeg inviterer altid til at opfordre dem til i stedet, at mærke efter om de føler sig tiltrukket. Fordi vores kroppe guider os hele tiden og hjertet kender vejen til healing, der skal derfor gerne være et klart ja indefra. Men husk også at du kan være bange, og dit ego kan prøve at tale dig fra det. Kunsten er så at turde gøre det alligevel.

Mange af mine klienter tager et langt tilløb før de tør gå ind i denne proces, og det er naturligt fordi de har brugt et helt liv på at undertrykke et ubehag i kroppen. Dette ubehag holder vi som kærlighedssåret i kroppen, og ofte er hele deres liv spundet ind og op på dette sår, og en del af deres underbevidsthed ved godt, at dette vil blive tydeligt i denne proces, og det kan få konsekvenser for måden de lever deres liv på, og er i verden på. Vores ego er bare slet ikke interesseret i denne forandring, egoet ønsker at holde fast i det velkendte og trygge, også selv om det måske ikke er særligt nærende længere eller på nogen måder afstemmer hvem vi i sandhed er. Derfor er det ofte at jeg tiltrækker dem som virkelig er klar, de har prøvet ALT, og er klar til et reelt skifte selvom de også er bange- men intentionen er klar - de ønsker at overgive sig og slippe kampen både med hovedet og med kroppen.

Ønsker du hjælp til at forstå hvordan jeg kan hjælpe lige præcis dig så book en gratis afklarings samtale herunder.

I kærlighed 

Neela

Forrige
Forrige

Hun var bange for at blive forladt

Næste
Næste

The Coronal Heart Awakening